Omiljena torta iz detinjstva - Medovik

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
12/02/2020
"Ako ste probali ovakvu tortu u svom detinjstvu znači da ste imali zaista strećno detinjstvo "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 749
  • Pregledi tokom meseca134
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • med - 2 kašike
  • maslac - 150 g
  • šećer - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • krem
  • kisela pavlaka - 500 g
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice
Medena Torta

Način pripreme

Pomešajte maslac, med i šećer u šerpi. Stavite je na slabu vatru i ostavite da smesa provri. Nakon toga dodajte sodu i mešajte dok smesa ne prestane da peni (to bude za 2-3 minuta) i dok se ne završi reakcija sode i meda.

Ostavite da se smesa prohladi i dodajte umućena jaja uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte prosejano brašno i mešajte. Smesa treba da je gusta i lepljiva.

U kalup za tortu sa prstenom, stavite list papira za pečenje, sipajte pola smese i rasporedite je po dnu mokrim rukama.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta dok ne postane zlatasto braon.

Ispecite dve kore za tortu i svaku od njih isecite na pola po horizontali, dobijate 4 tanke medene kore. Ostavite kore da se ohlade, mešajući za to vreme pavlaku i šećer, dobro promešajte.

Sklopite medenu tortu ređajući 3 kore jednu na drugu, a između mažite kremom.

Četvrtu koru namrvite na mrvice, kojima dekorišete tortu sa svih strana. Ostavite u frižider Medovik tortu tokom jedne noćei, a sledećeg dana isecite na parčiće i servirajte ukusnu i aromatičnu Medovik tortu!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar