Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Moja domaća torta iz detinjstva

Moja domaća torta iz detinjstva

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Moja domaća torta iz detinjstva
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
24/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Uspomene iz detinjstva su neprocenjive, baš kao ova domaća torta"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za krem
  • sveže mleko - 1.3 l
  • brašno - 10 supenih kašika
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 200 g
  • vanila - 2 komada
  • orasi - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kora:

Umutite jaja sa šećerom i ostavite 10 minuta da se šećer rastopi, nakon toga mutite mikserom na penu. Dodajte postepeno brašno, pomešano sa praškom za pecivo, mešajte dok se ne stvore mehurići. Sipajte u pleh za kore ili u visoki pleh prečnika 25 cm. Pecite koru za tortu 30 minuta na 150 stepeni.

Krem:

Mlečni krem za tortu kuvajte na pari.

Sveže mleko sa šećerom kuvajte dok se šećer ne rastopi.

Jaja umutite sa brašnom i vanilom.

Maslac malo rastopite i dodaje u jaja i brašno uz neprestano mešanje.

Smesu lagano sipajte u sveže mleko, mešajte neprestano dok se ne zgusne krem od jaja.

Klasičnu koru za tortu izvadite iz kalupa, ostavite da se ohladi. Isecite nožem na dve kore.

U kalup za tortu stavite jednu koru i obilno namažite kremom, nakon toga pospite mrvljenim orasima, namažite ponovo kremom i stavite drugu koru.

Seosku tortu obilno namažite sa svih strana i odozgo kremom.

Po želji ovu ukusnu bakinu tortu pospite orasima.

Moja domaća torta iz detinjstva treba da stoji 12 sati pre sečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: