Način pripreme
Kora:
Umutite jaja sa šećerom i ostavite 10 minuta da se šećer rastopi, nakon toga mutite mikserom na penu. Dodajte postepeno brašno, pomešano sa praškom za pecivo, mešajte dok se ne stvore mehurići. Sipajte u pleh za kore ili u visoki pleh prečnika 25 cm. Pecite koru za tortu 30 minuta na 150 stepeni.
Krem:
Mlečni krem za tortu kuvajte na pari.
Sveže mleko sa šećerom kuvajte dok se šećer ne rastopi.
Jaja umutite sa brašnom i vanilom.
Maslac malo rastopite i dodaje u jaja i brašno uz neprestano mešanje.
Smesu lagano sipajte u sveže mleko, mešajte neprestano dok se ne zgusne krem od jaja.
Klasičnu koru za tortu izvadite iz kalupa, ostavite da se ohladi. Isecite nožem na dve kore.
U kalup za tortu stavite jednu koru i obilno namažite kremom, nakon toga pospite mrvljenim orasima, namažite ponovo kremom i stavite drugu koru.
Seosku tortu obilno namažite sa svih strana i odozgo kremom.
Po želji ovu ukusnu bakinu tortu pospite orasima.
Moja domaća torta iz detinjstva treba da stoji 12 sati pre sečenja.