Način pripreme
Pripremanje krema. U posudi pomešajte obe vrste maslaca - kravlji i kokosov. Maslac treba da bude mekan.
Umutite mikserom na slabim obrtajima. Postepeno dodajte karamelizovano kondenzovano mleko i maskarpone.
Pojačajte obrtaje miksera, dodajte konjak i vanilu. Krem treba da bude mekan, nežan i vazdušast.
U odgovarajućem kalupu počnite da sastavljate i ređate tortu Medovik.
Sipajte kašiku krema na dno kalupa i odozgo zalepite prvu koru. Koristite i prsten. Koru namažite karamel kremom, izravnajte.
Na krem sipajte kašiku slatkog, razmažite i izravnajte.
Ređajte - koru, krem, slatko, krem, koru, slatko..
Završite medenom korom. Medenu tortu premažite kremom. Pospite naseckanim orasima i dekorišite sa mnogo mašte.
Prilažem fotografije različitih dekoracija moje medene torte sa karamel kremom.
Pogledajte još kako da pečete koru za tortu, kao i koje su koristi medene vode.