Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Medena torta»Medena torta Medovik sa karamel kremom

Medena torta Medovik sa karamel kremom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
17236831
Medena torta Medovik sa karamel kremom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Savršena torta za vaš slatki povod, da ima sveka i meda i maslaca."

Potrebni sastojci

  • kore medovik - 1 pakovanje /5 komada/
  • domaće slatko od borovnica - 400 g
  • za karamel krem
  • karamelizovano kondenzovano mleko - 400 g, dulce de leche
  • maskarpone sir - 250 g
  • kravlji maslac - 150 g
  • kokosovo mleko - 100 g
  • konjak - 30 ml
  • badem sa vanilom - 1 kašičica
  • fza ukras]
  • orasi - 200 g
  • sveže voće
  • menta - listići
  • čokoladne kuglice - i drugo
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje krema. U posudi pomešajte obe vrste maslaca - kravlji i kokosov. Maslac treba da bude mekan.

Umutite mikserom na slabim obrtajima. Postepeno dodajte karamelizovano kondenzovano mleko i maskarpone.

Pojačajte obrtaje miksera, dodajte konjak i vanilu. Krem treba da bude mekan, nežan i vazdušast.

U odgovarajućem kalupu počnite da sastavljate i ređate tortu Medovik.

Sipajte kašiku krema na dno kalupa i odozgo zalepite prvu koru. Koristite i prsten. Koru namažite karamel kremom, izravnajte.

Na krem sipajte kašiku slatkog, razmažite i izravnajte.

Ređajte - koru, krem, slatko, krem, koru, slatko..

Završite medenom korom. Medenu tortu premažite kremom. Pospite naseckanim orasima i dekorišite sa mnogo mašte.

Prilažem fotografije različitih dekoracija moje medene torte sa karamel kremom.

Pogledajte još kako da pečete koru za tortu, kao i koje su koristi medene vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: