Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene vekne»Hlepčići sa pestom i parmezanom

Hlepčići sa pestom i parmezanom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Hlepčići sa pestom i parmezanom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Eto vam i italijanska varijanta pogače sa šarenom solju - aromatični hlepčići sa pestom i parmezanom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • kisela voda - 230 ml
  • ceđeno kiselo mleko - 150 g
  • kvasac - 1 kašičica (suvi)
  • med - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 4 kašika
  • parmezan - 40 g (narendan)
  • pesto - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, dodajte suve sastojke (so, kvasac) i mešajte. Napravite udubljenje i dodajte kiselo mleko, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičiu meda i kiselu vodu. Zamesite meko testo.

Namažite ga maslinovim uljem i ostavite ga na toplom da naraste, dok ne uvdostruči svoj obim oko 1 sat.

Nakon što testo naraste premesite ga kratko. Podelite ga na 10 jednakih delova.

Na nabrašnjenoj površini razvijte svaki u tanku koru. Namažite kašičicom pesta od bosiljka i pospite parmezanom. Uvijte u rolat.

Poređajte hlepčiće u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Ostavite ih ponovo da narastu 20 minuta. Nakon toga ih namažite maslinovim uljem i pospite sa malo parmezana.

Pecite hlepčiće sa pestom i parmezanom u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Ohladite na rešetki i servirajte.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: