Dijetalni slani kukuruzni keks

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
12/02/2020
"Ako ste na dijeti, ali se pitate šta možete da jedete - evo našeg predloga - dijetalni keks "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano594
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • kačamak - 1 šolja
  • integralno brašno - 1 šolja
  • himalajska so - 2 kašičice, ravne
  • čubar - 3 pstohvata
  • bosiljak - 2 - 3 prstohvata
  • semenke suncokreta - 2 - 3 šake
  • mak - 1 - 2 šake (semenke)
  • susam - 2 šake
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • jabukovo sirće - 3 - 4 kašičice
  • biber - 1 - 2 prstohvata, mleveni
  • začini - drugi po želji
  • voda - 1 i 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Lagan kukuruzni keks, pogodan za dijetu!

Promešamo suvu smesu od kukuruznog brašna, kukuruznog griza, integralnog prašna, semenki - sirove suncokretove, susama, maka, sodom sa jabukovim sirćetom, začinima - himalajskom solju, čubrom, bosiljkom, mlevenim biberom i drugo po želji.

Postepeno sipamo toplu vodu i zamesimo testo koje nije previše elastično zbog krupnog kukuruznog griza, ali dovoljno da za razvijemo na 5 mm debljine.

Nakon toga isečemo krugove za keks ili druge oblike.

Pažljivo ih poređamo na ne mnogo velikom rastojanju u šarlanom namazanu posudu za pečenje i pečemo na 200 stepeni oko 20 minuta do željene hrskavosti.

Čuvamo slani keks u kutiji, da se ne stvrdne.

Izdržljivi i pogodni za put.

Dijetalan kukuruzni slani keks, koji s sprema lako, ukusan je i misli na vašu liniju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar