Način pripreme
Lagan kukuruzni keks, pogodan za dijetu!
Promešamo suvu smesu od kukuruznog brašna, kukuruznog griza, integralnog brašna, semenki - sirove suncokretove, susama, maka, sodom sa jabukovim sirćetom, začinima - himalajskom solju, čubrom, bosiljkom, mlevenim biberom i drugo po želji.
Postepeno sipamo toplu vodu i zamesimo testo koje nije previše elastično zbog krupnog kukuruznog griza, ali dovoljno da za razvijemo na 5 mm debljine.
Nakon toga isečemo krugove za keks ili druge oblike.
Pažljivo ih poređamo na ne mnogo velikom rastojanju u šarlanom namazanu posudu za pečenje i pečemo na 200 stepeni oko 20 minuta do željene hrskavosti.
Čuvamo slani keks u kutiji, da se ne stvrdne.
Izdržljivi i pogodni za put.
Dijetalan kukuruzni slani keks, koji s sprema lako, ukusan je i misli na vašu liniju.