Način pripreme
U posudi pomešamo sve tečne satojke (bez pavlake) zajedno sa šećerom. Mešamo dok se kristali ne rastvore.
Brašno prosejemo sa praškom za pecivo i dodajemo u delovima, mešamo žicom. Ako je smesa previše retka, dodajemo dodatno brašna dok ne dobijemo konzistenciju testa za kolač, ni u kom slučaju ne treba da bude previše gusto.
Sipamo u pleh, obložen papirom za pečenje, pravougaoni, prečnika 18/28. Odozgo poređamo bademe.
Pečemo kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni na 40 stepeni ili proverite čačkalicom za zube.
Nakon što se kolač ispeče, isključimo rernu i pleh ostavljamo unutra sa otvorenim vratima bar 10-15 minuta.
Kad se potptuno ohladi, pravimo preliv od bele čokolade i pavlake na tihoj vatri, dodajemo i kašičicu zrna anisa, izgnjčenih da pojačamo miris.
Nakon toga prelivamo kolač sa anisom i ostavljamo ponovo nekoliko minuta da se čokolada stegne.
Serviramo sa čajem, kafom ili mlekom.
Neka vam je ukusno i slatko!
* Recept je modofikacija poznate torte Malanenja, ali sa nekim promenama i sastojcima, sa kojima se dobija jedan sočan, aromatičan i ukusan kolač.