Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Mala slana torta sa tikvicama

Mala slana torta sa tikvicama

Mala slana torta sa tikvicama
Fotografije: Kristian Aleksandrov
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Za tortu sa tikvicama niste čuli? - Nadamo se da će vam se svideti izenađenje"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • jaja - 4 komada
  • mocarela - 100 g, narendana
  • so - 1 prstohvat
  • topljeni sir - 200 g
  • sitan sir - 150 g
  • majonez - 1 kašika
  • čedar - 3 komada, sir, na kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo, oljuštimo i isečemo tikvicu na krupno. Skuvamo je 10 minuta. Ocedimo i izgnječimo. Nakon što smo je izgnječili ponovo je ocedimo, pazeći da ostane što je moguće manje tečnosti.

Nakon toga u nju dodajemo jaja, mocarelu, so i oko 50 g topljenog sira. Od ove smese sipamo polovinu, sipamo u malu okruglu teflonsku posudu za pečenje i pečemo 20 minuta.

Nakon toga ispečemo i drugu polovinu smese. Dobijene 2 kore ostavljamo da se ohlade.

U posudi pomešamo sitan sir i majonez. Stavljamo jednu koru u široki tanjir. Mažemo ga sa pola smese. Odozgo ravnomerno poređamo parčiće topljenog sira.

Stavljamo drugu koru i mažemo je samo odozgo smesom. Sečemo sir čedar i ukrašavamo tortu odozgo.

Pokrivamo folijom i stavljamo slanu tortu na jednu noć u frižider da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: