Način pripreme
U veliku i duboku posudu izrendamo tikvice. Stavljamo ih u đevđir i dodajemo 1 supenu kašiku soli i promešamo.
Isečemo i paradajz na krugove.
U dubokoj posudi pomešamo kiselu pavlaku, krem sir, izrendamo beli luk i promešamo.
Premestimo i izrendane tkvice u posudu i dodajemo sitno iseckanu mirođiju, dva prstohvata bibera i 2 jajeta. Lepo promešamo dok lepo umute jaja. Stavljamo 5 supene kašike i ponovo dobro promešamo.
U tiganju ugrejemo ulje i od dobijene smese pravimo palačinke i dobro ispžimo sa obe strane, tako dok ne potrošimo sve.
Sa gotovim palačinkama /korama/ počinjemo da sastavljamo tortu. U odgovarajući tanjir stavljamo jednu koru u namažemo je mlečnim kremom, ukrašavamo paradajzom, kačkavaljem, fileom i kukuruzom. Ponavljamo dok ne potrošimo sastojke. Poslednju koru obavezno namažemo mlečnim kremom.
Ukrašavamo paradajzom i krastavcima.