Način pripreme
Tikvica se opere i izrenda u posudu. Dodajemo jaja, polovinu paprike, isečene na tanke trakice, a drugi deo je za ukras.
Dodajemo slaninu isečenu na trakice, so po ukusu, sitno iseckan peršun i brašno. Dobro promešamo. Ugrevamo ulje u tiganju, uzimamo kutlačom od smese i oblikujemo kao koru.
Na umerenoj vatri pržimo sa jedne strane, okreće se sa dve lopatice i sa druge strane. Čak i da se malo pokida, nema problema.
Pečemo tri omleta od smese. U posudi pomešamo sitan sir, so, majonez, iseckanu mirođiju, čenove belog luka i jednu izrendanu šargarepu.
U plitak tanjir stavljamo jedan omlet, preko njega premažemo smesu od sitnog sira, nakon toga druga kora, sitan sir i na kraju stavljamo poslednji omlet. Odozgo premažemo samo sitnim sirom, koji smo odvojili prethodno.
Posipamo iseckanom mirođijom i oblikujemo cvet u sredini od kruga šargarepe i trakice crvene paprike. Najbolje je da se sevira hladna.