Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Parti ćuftice»Parti riblje ćuftice u sosu od belog vina

Parti riblje ćuftice u sosu od belog vina

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Parti riblje ćuftice u sosu od belog vina
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Već sutra organizujemo jednu sjajnu žurku, jer imamo mini riblje ćuftice da oduševimo goste"

Potrebni sastojci

  • Za ćuftice
  • bela riba - 300 g, oslić ili druga, fileti bez kože
  • hleb - 80 g, sredina
  • sveže mleko - 150 ml
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 1 struk, listovi
  • luk - 100 g
  • maslinovo ulje - 25 g
  • jaje - 1 komad
  • belo vino - 25 g
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • so - 1 - 2 prstohvata
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • Sos
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 2 struka
  • kajanska paprika - 1 suva papričica
  • luk - 100 g
  • maslinovo ulje - 75 g
  • brašno - 30 g
  • belo vino - 80 ml
  • rinlji bujon - 420 - 45 ml, vruć
  • so - 1 kašičica
  • još
  • čačkalice za probadanje ćuftica
* merne jedinice

Način pripreme

1. Od bele ribe sameljite mleveno meso. Pazite mnogo da su fileti dobro očišćeni od kostiju. Možete da kombinujete riblje mleveno meso sa malo rolnica od rakova - takođe mleveni. Mleveno meso ne treba da izgleda kao kaša, već da je malo krupnije.

2. Natopite sredinu hleba u mleku. Dok se topi, zapržite luk u maslinovom ulju, iseckan na sitno, 8 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

3. U mleveno meso od ribe stavite isceđeni hleb, mleko koje je ostalo se ne koristi.

Sipajte luk i beli luk sa peršunom, iseckani na sitno i razbijte jaje. Začinite solju i biberom.

Sipajte i belo vino (25 g), stavljajući skoro kap po kap, dok konzistencija ne postane pogodna za oblikovanje ćufrica nakon što zamesite dobro.

4. Blago namazanim dlanovima oblikujte loptice, uvaljajte u brašno, otresite suvišnu količinu i pržite ćuftice dok ne postanu zlataste u zagrejanom ulju na umerenoj vatri.

5. Gotove riblje ćuftice izvadite na kuhinjski ubrus da se upije suvišna masnoća.

6. Za sos isecite luk, peršun i beli luk i zapržite u maslinovom ulju sa namrvljenom ljutom paprikom. Sipajte brašno i mešajte 1-2 minuta, nakon toga sipajte vino i vrući bujon uz neprestano mešanje da se dobije gladak sos. Kuvajte do željene gustine - bar 10 minuta.

7. Nekoliko minuta pre nego što je sos gotov, stavite u njega ćuftice, da se napoje i omekšaju.

8. Servirajte parti riblje ćuftice na čačkalicama i prelijte aromatičnim sosom od belog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: