Način pripreme
Očistimo i isečemo na sitno beli luk i peršun, nakon toga ih dodajemo u mleveno meso začinjeno solju i biberom. Dodajemo prezle, jaja i narendan kačkavalj. Zamesimo dobro da se dobro raspodele sastojci.
Nakon toga grebemo kašikom smesu (to je mera za jednu ćufticu) i oblikujemo ćuftice, valjajući ih u brašno. Ostavljamo ih sa strane.
Usitnimo luk i propržimo ga na kratko u maslinovom ulju (u dubokom i širokom tiganju). Nakon toga odozgo poređamo ćuftice.
Zapržimo/zepečemo ih po 5-6 minuta sa svake strane (one puštaju dovoljno sokova, zato ne dodajemo više maslinovog ulja).
Zatim dodajemo crno vino - sipamo ga direktno u tiganj s ćufticama i lukom i sačekamo 4-5 minuta da malo ispari (ja lično okrećem ćuftice za to vreme, da bolje upiju vino).
Na kraju dodajemo i paradajz iz tegle, pažljivo mešajući. Ostavljamo na srednjoj vatri dok se paradajz sos ne zgusne (oko 20 minuta).
Jelo može da se servira s garnirungom, prženim krompirima, ali i tako je dovoljno ukusno ;)