Način pripreme
Za palačinke: Ručnom žicom za mućenje umutiti jaja, mleko, ulje i brašno (brašno dodavati koliko je potrebno, da smesa dobije gustinu kao za standardne palačinke), pa ispeći 4 palačinke. Ostaviti ih da se ohlade.
Za to vreme pripremiti rolat: U dublju posudu staviti mleveno meso, dodati jaje, sitno seckan crni luk. Zatim umešati prezle, sodu bikarbonu, posoliti i umešati univerzalni začin. Rukama dobro umesiti smesu.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela. Dlanovima rastanjiti, formirajući oblik pravougaonika. Preko smese od mlevenog mesa staviti 2 palačinke, preko palačinki poređati 2 viršle. Postupak ponoviti i sa drugim delom.
Uviti u rolate.
Pleh obložiti pek-papirom, poređati rolate i premazati ih umućenim žumancetom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta(po potrebi smanjiti temperaturu kako rolati ne bi goreli).
Gotove rolate izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Rolate seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti.