Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani sir»Pohovani sir bez prženja

Pohovani sir bez prženja

Pohovani sir bez prženja
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
5
"Eto - i u rerni uspevaju, pri tom bez ikakve dodatne masnoće - savršeni su"

Potrebni sastojci

  • topljeni sir - 5 - 6 komada
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 50 g
  • prezle - 1 kašika
  • kornfleks - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Uvaljajte sir prvo u brašno. Jaje umutite žicom. Pomešajte brašno sa prezlama. Sameljite kornfleks, ali da ne bude mnogo sitan.

Nabrašnjeni sir umačite u jaja, posle u brašno sa prezlama, ponovo u jaja i završite kornfleksom.

Uradite na isti način i sa ostalima. Poređajte u vatrostalnu keramičku posudicu. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 10-15 minuta. Izvadite i servirajte.

Možete da servirate pohovani sir sa slatkom od borovnica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: