Način pripreme
1.Natrljajte svinjska rebra, tako cela, biberom i alevom paprikom, solju, biljkama i maslinovim uljem. Uvijte streč folijom i stavite u frižider tokom jednog dana i noći.
2. Nakon što odstoje i začine se dobro rebra, sklonte prozračnu foliju, namažite ih medom i senfom i uvijte ponovo, ovaj put u auminijumsku foliju.
3. Zagrejte rernu do 180 stepeni i pecite čvrsto zavijena rebra jedan sat, nakon toga odstranite foliju pojačajte rernu na 200-210 stepeni i nastavite pečenje oko 15-20 minuta sa svake strane ili dok ne dobijete preplanulost koju želite. Možete da isečete meso, da proverite stepen i ispečenosti, zavisi od debljine rebara i koliko masnoće ima po njima.
4. Kada su gotova svinjska rebra u rerni sa medom, izvadite iz rerne, ponovo uvijte 5 minuta, pre nego što isčete na odvojena rebarca i servirate.
Prijatno!