Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca u rerni sa medom i provansalskim biljkama

Svinjska rebarca u rerni sa medom i provansalskim biljkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Svinjska rebarca u rerni sa medom i provansalskim biljkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Ova svinjska rebaraca sa medom liče na budan kulinarski san svakog gurmana koji drži do sebe"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • provansalske biljke - 1 - 2 kašike ili po ukusu
  • so - 1 kašika, ravna ili po ukusu
  • med - 2 kašike
  • senf - 1 kašika
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata, sveže mleven
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1.Natrljajte svinjska rebra, tako cela, biberom i alevom paprikom, solju, biljkama i maslinovim uljem. Uvijte streč folijom i stavite u frižider tokom jednog dana i noći.

2. Nakon što odstoje i začine se dobro rebra, sklonte prozračnu foliju, namažite ih medom i senfom i uvijte ponovo, ovaj put u auminijumsku foliju.

3. Zagrejte rernu do 180 stepeni i pecite čvrsto zavijena rebra jedan sat, nakon toga odstranite foliju pojačajte rernu na 200-210 stepeni i nastavite pečenje oko 15-20 minuta sa svake strane ili dok ne dobijete preplanulost koju želite. Možete da isečete meso, da proverite stepen i ispečenosti, zavisi od debljine rebara i koliko masnoće ima po njima.

4. Kada su gotova svinjska rebra u rerni sa medom, izvadite iz rerne, ponovo uvijte 5 minuta, pre nego što isčete na odvojena rebarca i servirate.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: