Način pripreme
Krompir i jaja se skuvaju i oljušte se.
Krompir se izgnječi sa 2-3 kašike maslinovog ulja, solju, biberom i belim lukom, istucanim u pastu.
Dobijeni pire može i da ne bude savršeno gladak. Od njega se oblikuju bombice slične ćufrticama i poređaju se u tanjir za serviranje.
Preko svake bombice od krompira se stavljaju snopovi tako korisne i sveže salate Valerijane, prethodno začinjena sa malo soli, maslinovog ulja i soka od limuna, ako ćete servirati salatu od jaja odmah.
Odozgo se stavljaju skuvana i na četvrtine isečena jaja i između njih kriške avokada. Posipa se maslinovim uljem, sokom od limuna i lepa zdrava salata se servira dok je sveža.
Zbog kombinovanja sa krompir pireom ova zdrava salata od jaja može da posluži kao posebno jelo - na primer lagana večera ili zdrav ručak.