Način pripreme
Meki maslac i šećer u prahu umutite u gladak krem. Dodajte vanilin šećer, prstohvat soli i jedno po jedno belance, uz neprestano mućenje.
U kremastu smesu sipajte brašno i ponovo dobro promešajte na manjoj brzini miksera.
Gotovu smesu prebacite u špric za torte sa glatkim, okruglim krajem i stavite ga u frižider na 7-8 minuta.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dva široka pleha pokrijte papirom za pečenje i na njih špricajte pravougaone trakice na rastojanju jednu od druge.
Svaki pleh pecite 8-10 minuta u već zagrejanoj rerni. Klasični mačji jezici su gotovi, kada po krajevima porumene.
Nakon što keksiće izvadite iz rerne, oni će biti mekani i zbog toga ih obavezno ostavite da se ohlade, kako bi postali hrskavi i neverovatni.
Mačji jezici se čuvaju u dobro zatvorenoj posudi.
Prijatno!