Način pripreme
Priprema smese: Vodu uliti u šerpu, dodati šećer i staviti šerpu na vatru. Kada se šećer istopi, skloniti šerpu sa vatre, dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi. Zatim umešati mleveni keks, izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili i ostaviti da odstoji 5 minuta.
Smesu uliti u pleh srednjih dimenzija, ravnomerno rasporediti po plehu i ostaviti da se dobro ohladi.
Seći na pravougaonike i poređati ih na tacnu.
Priprema glazure: Čokoladu polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati margarin i otopoti na pari.
Glazurom preliti pravougaonike i ostaviti da se glazura stegne.
Za dekoraciju: Šećer u prahu usuti u dublju posudu, dodati vodu, izmešati i smesu staviti u platneni fišek sa uzanim otvorom.
Dekorisati pravougaonike kao domine, servirati i poslužiti.
I dekorativni i ukusni.Probajte, prijatno!
Komentari