Jednostavan patišpanj kolač sa kremom od jaja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8870
3
18/02/2020
"Vazdušast patišpanj kolač, koji se topi u ustima "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 430
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite krem od jaja.

U sveže mleko dodajte žumance, skrob i šećer. Stavite posudu na ringlu i mešajte dok se krem ne zgusne.

Sklonite sa vatre, aromatizujte krem sa jednom vanilom.

U posudi razbijte jaja, dodajte šećer i umutite mikserom u gust krem.

Prosejte brašno sa kašičicom praška za pecivo, jednom vanilom i prstohvatom soli.

Dodajte ih u porcijama u smesu od jaja, mešajući kašikom.

Postavite malu izduženu posudu za pečenje papirom za pečenje. Sipajte patišpanj smesu.

Zaravnajte i rasporedite odozgo krem na 6 gomilica.

Pecite patišpanj kolač na 180 stepeni 10-12 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Ohladite gotov patišpanj kolač sa kremom od jaja i pospite šećerom u prahu. Isecite na kvadrate.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar