Način pripreme
Da biste napravili krem od jaja pomešajte u posudi brašno i 50 ml pavlake. Mešajte dok se brašno potpuno ne upije. Sipajte ostatak pavlake i šećer i mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori.
Odvojeno stavite u posudu na ringlu dobro umućenih 6 žumanaca da se zgusnu, uz neprekidno mešanje. Postepeno im nakon zgusnjavanja dodajte i ostatak krema. Mešajte energično još nekoliko minuta, sklonite s ringle i ostavite da se blago ohladi.
Pomešajte zajedno krem od jaja, vanilu, 3 žumanca, šećer i med i mešajte dok se ne dobije glatka smesa.
Pripremite oko 12 kalupa za mafine, namažite ih i zagrejte rernu do 190 stepeni. Isecite lisnato testo na dva dela i stavite polovine jednu preko druge.
Počnite da uvijate u rolat od kraćeg kraja listova. Kad formirate dugačak i čvrst rolat isecite ga na 12 parčića debljhine oko 1 cm. Na nabrašnjenoj površini počnite da pritiskate krugove tako da se dobije korpica s prečnikom 10 cm. Svaku korpicu pažljivo pritisnite u kalup za mafine.
U njih sipajte krem od jaja i stavite da se peku oko 40 minuta u umerenoj i prethodno zagrejanoj rerni. Gotove korpice s kremom od jaja se ohlade nekoliko minuta i posipaju se šećerom u prahu.