Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Korpice»Korpice sa kremom od jaja

Korpice sa kremom od jaja

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Korpice sa kremom od jaja1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Razmazi sebe i bliske osobe ovim neverovatnim korpicama sa kremom. Jedan od naših omiljenih recepata!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kašika kukuruznog, za krem od jaja
  • pavlaka - 275 ml, za krem
  • šećer - 230 g, za krem
  • jaja - 6 žumanaca, za krem
  • vanila - 2 kašičice, ekstrakt
  • jaja - 3 žumanca
  • šećer - 50 g, u prahu
  • med - 2 kašičice
  • lisnato testo - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili krem od jaja pomešajte u posudi brašno i 50 ml pavlake. Mešajte dok se brašno potpuno ne upije. Sipajte ostatak pavlake i šećer i mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori.

Odvojeno stavite u posudu na ringlu dobro umućenih 6 žumanaca da se zgusnu, uz neprekidno mešanje. Postepeno im nakon zgusnjavanja dodajte i ostatak krema. Mešajte energično još nekoliko minuta, sklonite s ringle i ostavite da se blago ohladi.

Pomešajte zajedno krem od jaja, vanilu, 3 žumanca, šećer i med i mešajte dok se ne dobije glatka smesa.

Pripremite oko 12 kalupa za mafine, namažite ih i zagrejte rernu do 190 stepeni. Isecite lisnato testo na dva dela i stavite polovine jednu preko druge.

Počnite da uvijate u rolat od kraćeg kraja listova. Kad formirate dugačak i čvrst rolat isecite ga na 12 parčića debljhine oko 1 cm. Na nabrašnjenoj površini počnite da pritiskate krugove tako da se dobije korpica s prečnikom 10 cm. Svaku korpicu pažljivo pritisnite u kalup za mafine.

U njih sipajte krem od jaja i stavite da se peku oko 40 minuta u umerenoj i prethodno zagrejanoj rerni. Gotove korpice s kremom od jaja se ohlade nekoliko minuta i posipaju se šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: