Sladoled sa kremom od jaja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
12/10/2019
"Zamrzivač je omiljeni kuhinjski uređaj gurmana tokom leta, jer upravo u njemu možete naći ovakve ledene deserte "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano87
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Breskve se popare u vreloj vodi, oljušte se, kuvaju se pet minuta na laganoj vatri i pasiraju se.

Želatin se preliva hladnom vodom i nakon što nabubri rastvara se na pari.

Jaja se umute sa šećerom i zagrevaju se na pari dok se šećer ne rastvori. Dodaje se vruće mleko, posuda se sklanja sa ringle i dodaje se rastvoren želatin.

Nakon što se smesa ohladi dodaje se sladoled i smesa se muti dok se ne dobije homogena smesa. Dodaje se pire od breskvi i narendana čokolada i smesa se ostavlja jedan sat u zamrzivaču.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar