Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni sladoled»Sladoled sa kremom od jaja

Sladoled sa kremom od jaja

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Sladoled sa kremom od jaja1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Zamrzivač je omiljeni kuhinjski uređaj gurmana tokom leta, jer upravo u njemu možete naći ovakve ledene deserte"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 150 g
  • sveže mleko - 800 ml
  • sladoled - 800 g, od vanile
  • želatin - 30 g
  • breskve - 3 komada
  • čokolada - 50 g, narendana
* merne jedinice

Način pripreme

Breskve se popare u vreloj vodi, oljušte se, kuvaju se pet minuta na laganoj vatri i pasiraju se.

Želatin se preliva hladnom vodom i nakon što nabubri rastvara se na pari.

Jaja se umute sa šećerom i zagrevaju se na pari dok se šećer ne rastvori. Dodaje se vruće mleko, posuda se sklanja sa ringle i dodaje se rastvoren želatin.

Nakon što se smesa ohladi dodaje se sladoled i smesa se muti dok se ne dobije homogena smesa. Dodaje se pire od breskvi i narendana čokolada i smesa se ostavlja jedan sat u zamrzivaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: