Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa kremom od jaja

Torta sa kremom od jaja

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Torta sa kremom od jaja
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"I čokoladna torta nije loša, ali nam je najviše u srcu ova torta sa kremom od jaja"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/3 šolje
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • za prelivanje kora
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 4 supene kašike
  • za krem
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • žumanca - 4 komada
  • voda - 100 ml, hladna
  • brašno - 3 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • za ukras
  • orasi - mleveni
  • čokolada - 100 g prirodan
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje i sveže mleko. Na kraju dodajte prosejano brašno i vanilu.

Prebacite smesu u namazan i brašnom posut pleh. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta.

Krem pripremite tako što sipate mleko sa šećerom. Dodajte umućena žumanca u brašno, rastvoreno sa vodom. Kuvajte dok se ne zgusne.

Pečenu koru prelijte zaslađenim toplom mlekom.

Pokrijte kremom.

Ukrasite orašastim plovodima i isečenom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: