Pečeno pile na arapski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
19/02/2020
"Za sve koji se ne ustežu da eksperimentišu sa ukusima i aromama - raskošno pečeno pile arapskog ukusa "
Priprema10 min.
Kuvanje115 min.
Ukupno125 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano259
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite jednu pomorandžu na tanke krugove i poređajte je u podmazanu posudu za pečenje. Drugu iscedite zajedno sa limunom.

2. Stavite maslac da se topi na laganoj vatri. Sipajte mu sve začine i med. Promešajte sa sokovima citrusa i sklonite sa ringle.

3. Operite i osušite pile. Namažite iznutra sa pripremljenom smesom i stavite ga preko kriški pomorandže u posudi za pečenje. Prelijte obilno sa još maslac citrusa raspoređujući ga tako da se upije u svaki ugao i prevoj na piletu.

4. Gurnite posudu u rernu zagrejanu na 125 stepeni (bez ventilatora) na 30 minuta, nakon toga pojačajte na 140 stepeni još 1 sat.

Ideja je da se skuva na laganoj vatri i da upije sos, tako će ostati neverovatno krhko i ukusno.

5. Svi volimo hrskavu koricu i da bi se to postiglo, rerna se pojačava do 180 stepeni, namažite ili prelijte još jednom pile ostatkom biljne smese i pecite dok ne dobije blagu preplanulost. Kožica postaje zaista fantastična!

Aroma i orijentalni ukus koji će vas očarati!

VIdela sam davno ovaj recept kod arapskoh šefa kuvara koji je gostovao u meksičkoj emisiji. Od tada, čak i da promenim ponekad kombinaciju začina, skoro uvek pečem pile na ovaj način.

Da, traži više vremena, ali realno nikakav trud. Jednostavno kad je jednom začinjeno ono se samo kuva u rerni i tiha vatra radi sav posao.

Probajte!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar