Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Kjopoolu na arapski način

Kjopoolu na arapski način

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kjopoolu na arapski način
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Promešajte dobro ovaj kjopoolu i servirajte sa posipom od susama i zapečenim hrskavim arapskim hlebom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paradajz - 1 komad
  • menta - 4 struka, samo listovi
  • beli luk - 6 čenova (4 su za pečenje)
  • sok od limuna - od 1/2 citrusa (ili po ukusu)
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • so - po ukusu
  • susam - za posipanje
  • arapski tanak hleb - 2 lepinje
* merne jedinice

Način pripreme

Kod arapskog kjopoolua uljei sirće su zamenjim maslinovim uljem i sokom od lumuna, a peršun mentom. Tanke hrskave lepinjice i susam dodatno doprinose orijentalnom izgledu i ukusu ovog namaza.

Operite i prepolovite po dužini dva paltidžana. Napravite procepe i utrljajte solju.

Ostavite povrće tako 30 minuta da odvoji gorki sok i isplaknite ih i osušite.

U procepe gurnite čenove belog luka - po jedan na polovinu patlidžana.

Poređajte paprike u namzanu ili papirom za pečenje pokrivenu posudu za pečenje. Do njih stavite i patlidžan, pospite masnoćom i pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 190-200 stepeni.

Nadgledajte paprike i ako su gotove renije ih izvadite.

Za kjopoolu zelena paprika može da se stavi i sirova, ali tada je dobro da namaz odstoji pre nego što se servira, da se paprika marinira i omekša.

Kada je povrće gotovo i već ohlađeno, iseckajte ga i pomešajte u posudi.

Dodajte so, sok od limuna, maslinovo ulje, iseckanu svežu mentu i dva istucana čena belog luka.

Promešajte dobro i servirajte sa posipom od susama i zepečenim hrskavim arapskim hlebom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: