Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pilav»Pile sa rezancima i pirinčem na arapski način

Pile sa rezancima i pirinčem na arapski način

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pile sa rezancima i pirinčem na arapski način
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Prstohvat kurkume, malo rezanaca i nećete prepoznati klasičnu piletinu s pirinčem"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, od bataka
  • pirinač - 1 šolja
  • rezanca - 2 kašike
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • maslac - 2 kašike
  • bujon - 3 šolje, pileći
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • kurkuma - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na tanke polumesece, beli luk na sitno, a pileće meso na parčiće.

Zagrejte maslac u šerpi na ringli na umerenoj temperaturi. Propržite oko 5 minuta rezanca dok ne postanu zlatasta. Dodajte pirinač i pržite mešajući dok ne postane staklast. Dodajte bujon i ostavite pirinač da vri dok ne upije bujon.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na ringli na umerenu temperaturu. Propržite luk i beli luk oko 2 minuta.

Dodajte pileće parčiće. Pržite oko 10 minuta i dodajte kurkumu, biber i so. Mešajte i pržite još oko 15 minuta, povremeno mešajući.

Kad je pirinač gotov sklonite s ringle i poklopite poklopcem i ostavite da se dinsta oko 10 minuta.

Servirajte jelo tako što od pirinča napravite gnezdo i sipajte piletinu u njega.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: