Mokri kolač

VecaVeca
Početnik
266
80
24
3
12/02/2020
"Kolač koji se bukvalno topi u ustima - probajte i uverićete se "
Priprema75 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano71
  • Pregledi tokom meseca70
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 20 kašika
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • mleko - 20 kašika
  • ulje - 20 kašika
  • brašno - 20 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kakao - 3 kašike
  • za preliv
  • mleko - 500 ml
  • šećer - 7 kašika
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • čokolada za kuvanje - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutiti jaja, postepeno dodavati šećer, vanilin šećer i mutiti mikserom dok smesa ne postane penasta.

U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, prašak za pecivo i kakao, pa prosejati.

U umućenu smesu naizmenično dodavati ulje, mleko i suve sastojke (brašno, kakao i prašak za pecivo) .Lagano izmešati ručnom žicom za mućenje, kako bi se svi sastojci sjedinili.

Pleh srednjih dimenzija premazati uljem, posuti brašnom i uliti pripremljenu smesu.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se dobro ohladi.

Priprema preliva: U šerpu uliti mleko, dodati šećer, vanilin šećer i čokoladu za kuvanje. Staviti šerpu na vatru i kuvati dok ne proključa i dok se čokolada i šećer ne otope.

Ohlađenu koru iseći na kockice (ili parčad željene veličine), preliti je vrelim prelivom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Zatim staviti u frižider, dobro rashladiti, servirati i poslužiti.

Savet: Najbolje je ostaviti da odstoji u frižideru do sutradan, kako bi se kolač dobro ohladio, jer je ukusniji kada je hladniji. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar