Domaći sladoled sa kondenzovanim mlekom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
21/02/2020
"Uz molitvu za večno leto i jednostavan recept za domaći sladoled želimo vam mnogo osmeha "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 900 ml - 1 litar, tečna, slatka, nezaslađena. 35 % masnoće
  • kondenzovano mleko - 370 g
  • voće - za garniranje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite pavlaku da bude kremasta ali ne preterujte, da se ne preseče. Iskoristite 900 ml ako želite slađi sladoled ili 1 litar da ne bude toliko nametljivo slatko.

2. U umućenu pavlaku dodajte u porcijama kondenzovano mleko i mešajte kružnim pokretima, da smesa ostane što je više moguće vazdušasta.

3. Kada postane homogeno, prebacite u posudu pogodnu za zamrzavanje. Nije potrebna mašina za sladoled, niti mešanje, jer i bez toga sladoled postaje kremast.

4. Pokrijte čvrsto streč folijom, da se dobro prilepi, da se ne stvore kristali.

Stavite u zamrzivač na minumum 6 sati.

5. Pre serviranja izvadite sladoled da se blago otpusti i da vam bude lakše da zagrebete lopte ili kašikom. Ponekad ga pravim i u individualnim posudicama, kao na slici.

6. Garnirajte domaći sladoled sa kondenzovanim mlekom sa voćem po izboru i servirajte za radost malim i velikim gurmanima.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar