Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Tabule»Sveža salata od bulgura, rukole i kapara

Sveža salata od bulgura, rukole i kapara

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Sveža salata od bulgura, rukole i kapara
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
2
"Sjajna salata, posebno za ljude, koji su se bacili na veganstvo"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 100 g
  • voda - oko 200 ml
  • rukola - 2 šake
  • kapari - 4 kašike
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • beli biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • balsamiko redukcija - nekoliko kapi
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ako koristite krupniji bulgur stavite posudu sa vodom na ringlu na umerenu do jaku vatru. Čim provri, sipajte zrnca, prstohvat soli i kuvajte 8 minuta. Nakon što je gotovo, poklopite poklopcem da se zapari i ostavite tako da se potpuno ohladi. U slučaju da ćete napraviti salatu sa sitnijim bulgurom potrebno je samo da ga poparite vrelom vodom i tako da ga ostavite pod poklopcem dok ne nabubri i upije je.

2. Iscedite sok od limuna i narendajte veoma fino kašiku žutog dela kore. Pomešajte sok od citrusa i koru sa maslinovim uljem, beli biber i malo soli.

3. U posudi pomešajte bulgur sa dresingom i kaprom. Dodajte dve šake zelenih listova od rukole i blago promešajte. Prebacite u tanjir za serviranje i kapnite sa strane balsamiko redukciju.

4. Servirajte salatu kao zdravo predjelo ili garnirung uz ribu ili meso. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti