Bezglutenska pica sa pirinčanim brašnom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
22/02/2020
"Ova pica sa pirinčanim brašnom nema gluten, već gomilu drugih sastojaka koji će vam se bez sumnje usladiti i to mnogo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano164
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastvorite kvasac i šećer u 100 ml mleka, blago zagrejanog. Dok raste 5-7 minuta, sipajte u posudu dve vrste brašna bez glutena i napravite udubljenje, u koje sipate preostalo zagrejano mleko, umućeno jaje, blago zagrejano maslinovo ulje, so, praša za pecivo, sirće i origano. Na kraju sipate i narasli kvasac.

2. Za mešanje testa koristite mikser sa nastavcima za testo i sa njima radite oko 3-4 minuta ili dok testo ne postana živo, sa viljivim mehurićima. Retko je, ali to ne treba da vas brine.

3. Sipajte u pleh od rerne, postavljen papirom za pečenje, i razvucite ravnomerno po celoj površini. Mokrim rukama zagladite koru i ostavite je na toplom 30 minuta.

Za to vreme se pozabavite nadevom.

4. Iseckajte na veoma sitno ili narendajte na sitno rende luk, šargarepu, celer i praziluk. Zapržite ih u maslinovom ulju 3-4 minuta i dodajte pastu od paradajza, vodicu i kocku bujona - namrvljenu. Kuvajte još 4 minuta uz neprestano mešanje na umerenoj vatri.

5. Sklonite sa vatre i dodajte parmezan u prahu, peršun i krem freš (pri odsustvu takvog koristite kiselu pavlaku). Promešajte i rasporedite preko kore od pirinča.

6. Isecite kačkavalj Gaudu i slaninu na male kocke ili listiće. Njim i ementalerom pospite picu.

7. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok se testo ne zarumeni po krajevima - oko 30 minuta.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar