Način pripreme
Izaberite pečurke pravilnog oblika i kapice pogodne za punjenje.
Dobra varijanta je šampinjon, ali u ovom receptu ja sam izabrala šitake, da bih od običnog napravila malo interesantniji i drugačiji recept.
Odsecite drške pečurkama (ako koristite šampinjone jednostavno ih odlomite pažljivo od osnove).
Očistite dobro šeširiće čistom vlažnom krpom i poređajte u posudu za pečenje pokrivenu aluminijumskom folijom ili papirom za pečenje, blago namazanim - uloga im je jedna, da na zagori i da se deo nadeva ne zalepi za posudu, u slučaju da iscuri i razlije se u nekom trenutku.
Umutite veliko jaje i u njega narendajte kačkavalj, njega možete da stavite onoliko koliko procenite da je dovoljno, da napunite kapice. Dodajte prstohvat soli i promešajte.
U svaku kapicu stavite po jednu kašičicu maslinovog ulja i po jednu do dve tanke kriške belog luka. Posolite blago, napunite napravljenim nadevom i za završetak pospite pikantnim fino mlevenim biberom.
Ispecite pečurke u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Servirajte punjene pečurke tople, ukrašene po vašem ukusu.
Prijatno uz ove pečurke punjene jajima i kačkavaljem!