Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirane pečurke»Marinirane pečurke sa belim vinom

Marinirane pečurke sa belim vinom

Marinirane pečurke sa belim vinom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Pozovite svog momka ili devojku, izvadite najlepše belo vino i servirajte ohlađeno u društvu ovog mariniranog mezea s pečurkama"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 2 kg, šampinjoni
  • sirće - 200 ml
  • belo vino - 300 ml
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • ulje - 100 ml
  • so - 30 g
  • šećer - 30 g
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke.

U dubokoj posudi pomešajte vino, sirće, so i šećer.

Stavite marinadu da provri.

Dodajte beli luk.

Nakon što marinada provri, potopite pečurke u porcijama oko 2-3 minuta.

Gotove pečurke poređajte u sterilisane teglice.

Ostavite ih da se ohlade.

Stavite začine po ukusu u svaku teglicu - zrna bibera, mirođiju, lovorov list.

Prelijte marinadom pečurke, zatvorite svaku teglicu čvrsto poklopcem.

Prokuvajte tegle deset minuta.

Čuvajte u hladnoj prostoriji.

Spremljene marinirane pečurke mogu da se konzumiraju i odmah nakon što se ohlade, bez sterilizacije.

Marinirane pečurke sa belim vinom su jedinstveno ukusne i sjajno meze za hladno pivo ili belo vino.

Ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: