Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Vitaminska salata»Salata sa cveklom, orasima i susamom

Salata sa cveklom, orasima i susamom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata sa cveklom, orasima i susamom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Magija kulinarstva - uzimaš najobičnije sastojke i spremaš čudesno ukusnu salatu"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 glavica, skuvana
  • orasi - 1 šaka, koštunjavo voće
  • susam - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike, ekstra devičansko
  • sok od limuna - 2 - 3 kašike ili po ukusu
  • so - po ukusu
  • Sos za salatu
  • kiselo mleko - 4 kašike, ceđeno
  • sitan sir - 2 kašike
  • sir - 50 - 60 g, kravlji, ovčiji ili feta
  • mirođija - 1 kašika, sušena ili 1/2 ako je sveža
  • biber - 1 prstohvat
  • beli luk - 1 čen
  • so - po želji
  • sok od limuna - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite cveklu na kocke i začinite je maslinovim uljem, solju i limunom.

2. U posudici izgnječite sir sa sitnim sirom, istucanim belim lukom, sokom od limuna, kiselim mlekom, biberom i mirođijom. Ako je potrebno, dodajte so ili još soka od limuna.

3. Zapecite koštunjavo voće na suvom tiganju - prvo orahe, posle susam ili obrnuto. Nemojte to raditi istovremeno, jer je logično da susamu treba manje vremena.

4. Pomešajte začinjenu cveklu sa koštunjavim voćem i sa strae loptica ili kašikom stavite sos za društvo.

5. Ukrasite salatu sa cveklom sa svežim strukovima mirođije i servirajte ukusnu salatu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: