Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Umak»Umak od karfiola

Umak od karfiola

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Umak od karfiola
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
16 min.
Porcije
4
"Znate da je došla sezona karfiola, kada vas zovu da probate ukusan umak"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 300 g, očišćen
  • ceđeno mleko - 160 g
  • ovčiji sir - 100 g
  • krem sir - 200 g
  • beli luk - 1 - 2 čena (prema ukusu)
  • ljuta paprika - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • ruzmarin - 1 prstohvat, svež
  • peršun - za posipanje
  • sveže mleko - za blanširanje karfiola
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširajte karfiol u jednakim količinama svežeg mleka i vode sa malo soli 8 minuta. Ocedite i ostavite da se ohladi i ocedi veoma dobro.

Kada je gotov, upijte kuhinjskim ubrusom vlagu koja je ostala po njemu.

Stavite u posudu blendera ili ručnog miskera sireve, beli luk, ruzmarin, ljutu papriku, ceđeno mleko, karfiol i maslinovo ulje.

Posolite po ukusu i sameljite ili pasirajte do stepena po vašoj želji umak od karfiola.

Ukrasite listićima svežeg peršuna i servirajte ovaj umak sa hrsakavim grisinima, prepečenim kriškama ili štapićima svežeg povrća (šaragrepe, krastavci, paprike...)

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: