Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Šampinjoni punjeni sirom

Šampinjoni punjeni sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Šampinjoni punjeni sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
16 min.
Ukupno
26 min.
Porcije
3
"Neverovatno predjelo, u kojem satima možemo uživati, ali ipak tako nam se traži da probamo ukusne šampinjone sa sirom, da ne znamo koliko još možemo da izdržimo"

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 6 komada, veliki
  • sir - 100 g, svež, neslan
  • maslac - otprilike 18 - 20 g
  • biber - 3 prstohvata ili po ukusu
  • beli luk u spreju - 12 prskanja
  • aleva paprika - 3 prstohvata
  • maslinovo ulje - za posipanje
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je idejica za brzo meze koja je najobičnija, ali veoma lepo izgleda na trpezi i raduje nas aromom i ukusom.

Sir koji koristim je svež, domaći i veoma malo zasoljen, ali predpostavljam da bi veoma dobro ispalo i sa običnim, prethodno namočenim u vodi, kako bi bio krhk i kako bi se njegova slanoće redukovala.

Pečurke se očiste posebno četkicom, obrišu se vlažnom čistom krpom ili se ogule. Petinjke se odstrane.

Ređaju se u tepsiju sa otvorom okrenutim nagore i u svaku kapicu se stavlja mali komad maslaca, malo soli i biber i prsne se belim lukom u spreju.

Sir se seče na komadiće i njime se pune pečurke. Posipaju se malo alevom paprikom i punjene pečurke se ponovo poprskaju.

Rerna se ugreje do 190 stepeni - gornji i donji grejač, punjene pečurek se pospipaju maslinovim uljem i peku se 15-17 minuta ili dok sir ne uhvati zlatkastu koricu i blago ne isteče.

Pečurke ne treba da se savijaju, već ostaju sočne i krhke.

Šampinjone punjene sirom se poslužuju dok su tople uz omiljenu pogaču.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: