Način pripreme
1. Suvi hleb se samelje na mrvice, ne previše sitne. Koristi se samo sredina.
2. Šeširići šampinjona se oljušte od površinskog sloja i očiste se vlažnom čistom krpom.
3. Panjići se zajedno sa belim lukom iseckaju na veoma sitno i zaprže se sa delom maslinovog ulja. Kada postanu zlatasti dodaju se hlebne mrvice, posole se i prže se i one dok ne dobiju zlatastu preplanulost uz neprestano mešanje. Ako na nekim mestima ostanu suve, posipa se još maslinovog ulja da upiju.
4. U blago namazanom tiganju se zapeku sa obe strane šeširići šampinjona. Prvo se stavljaju sa strane otvora i kada se okrenu u rupice se posipa malo maslinovog ulja i soli. Izvade se u tanjir pažljivo da se ne prospe sos koji se skupio u otvorima.
5. Svaka pečurka se puni aromatičnim hrskavim mrvicama i ako su dobro prepržene, čak i da se napoje sosom iz unutrašnjosti pečuraka, opet će ostati hrskave.
6. Gotovi šampinjoni punjeni hlebnim mrvicama se serviraju topli, posuti sveže iseckanim peršunom.