Peljmeni punjeni sirom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18462
07/07/2017
"Aromatični peljmeni – jelo sa nostalgičnim ukusom "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano269
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 1/2 šolje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • sir - 250 g
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Testo za peljmene pripremite tako što brašno prosejete u pleh, u njemu napravite udubljenje u sredini i u njega dodajte umućeno jaje, sveže mleko, ulje i so. Umesite meko i elastično testo, koje zatim ostavite oko pola sata da odmori.

Izmrvite sir i u njega dodajte žumance od drugog jajeta. Promešajte da se smesa ujednači. Nakon toga testo razvucite u tanku koru i čašom isecite krugove.

U svaki krug stavite oko 1 kašičice nadeva sa sirom i premažite polovinu kruga belancem. Presavijte na pola i viljuškom pritisnite krajeve.

U dubokoj šerpi sa ključalom vodom pripremajte peljmene. Kuvajte ih oko 8 minuta.

Sačekajte da isplivaju i onda ih kuvajte još 2 minuta, Upržite maslac i alevu pariku i prelijte peljmene.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar