Način pripreme
Ovo je idejica za brzo meze koja je najobičnija, ali veoma lepo izgleda na trpezi i raduje nas aromom i ukusom.
Sir koji koristim je svež, domaći i veoma malo zasoljen, ali predpostavljam da bi veoma dobro ispalo i sa običnim, prethodno namočenim u vodi, kako bi bio krhk i kako bi se njegova slanoće redukovala.
Pečurke se očiste posebno četkicom, obrišu se vlažnom čistom krpom ili se ogule. Petinjke se odstrane.
Ređaju se u tepsiju sa otvorom okrenutim nagore i u svaku kapicu se stavlja mali komad maslaca, malo soli i biber i prsne se belim lukom u spreju.
Sir se seče na komadiće i njime se pune pečurke. Posipaju se malo alevom paprikom i punjene pečurke se ponovo poprskaju.
Rerna se ugreje do 190 stepeni - gornji i donji grejač, punjene pečurek se pospipaju maslinovim uljem i peku se 15-17 minuta ili dok sir ne uhvati zlatkastu koricu i blago ne isteče.
Pečurke ne treba da se savijaju, već ostaju sočne i krhke.
Šampinjone punjene sirom se poslužuju dok su tople uz omiljenu pogaču.
Prijatno!