Način pripreme
Ako postoji ukusna varijanta za korišćenje bezglutenskog brašna, to bi onda bio ukusni brauni. Uživajte u ovoj zdravijoj verziji. Ustaćete od stola sa osmehom na licu i laganim osećajem u svom telu.
Stavite čokoladu u posudu otpornu na toplotu i stavite na šerpu sa blago kipećom vodom, dok se ne istopi. Sklnite sa ringle i ostavite da se malo ohladi.
Rernu ugrejte do 180°C.
Dodajte jaja (mućena 3-4 minute), kokosov šećer, mleko, bezglutensko brašno, samlevene orahe, vanilu i so u čokoladnu smesu i pažljivo mešajte.
Na dno kalupa stavite popuprozračni papir koji ne propušta masnoću i stavite u tepsiju (20/22 cm okrugli kalup za tortu, dubine 4-5 cm) i po njoj rasporedite smesu.
Pecite 15 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi.
Mutite jaja dok ne pobele i udvoje svoj obim.
Pomešajte zajedno sa kvarkom, punomasnim kiselim mlekom, kesicom pudinga od vanile i dodajte dobro umućena jaja ( da udvoje svoj obim i da se zguste).
Dobro promešajte.
Punjenje sipajte na osnovu na koju ste prethodno stavili šaku borovnica.
Rernu ugrejte do 140°C. Pecite čokoladni kolač 40 minuta. Zdrav čizkejk je gotov kada postane zlatkasto braon boje i naduven.
Proveravajte!
U međuvremenu pripremite čokoladni sos. U posudicu sipajte kakao, 1 supenu kašiku meda (ili 2 supene kašike šećera u prahu za one koji preferijaju i kokosovo ulje (suncokretovo ulje), da se dobije tečna gusta smesa, koju ćete naneti na gotov kolač.
Izvadite čokoladni čizkejk iz rerne i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi još 1 sat. Uvijte i stavite u frižider na jednu noć.
Koristite nož kako biste odvojili tortu od ruba kalupa i kako biste izvadili gotov Čizkejk brauni.
Odozgo pospite čokoladnim sosom, svežim borovnicama i drugim voćem po želji.