Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Brauni čizkejk sa borovnicama

Brauni čizkejk sa borovnicama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Brauni čizkejk sa borovnicama
Fotografije: Ivelina
2 / 5
28/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Brauni čizkejk sa borovnicama - desert za čudo i prikaz"

Potrebni sastojci

  • maslac - 120 g (plus još malo za premazivanje)
  • brašno bez glutena - 60 g (+ još za nabrašnjivanje)
  • tamna čokolada - 120 g, u komadima
  • kokosov šećer - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • mleko - 60 ml
  • orasi - 50 g, samleveni ili bademovo brašno
  • so - prstohvat
  • vanila - 1 kesica
  • nadev
  • kvark - 500 g, punomasni sitni sir
  • kiselo mleko - 120 g, grčko
  • jaja - 2 komada
  • kokosov šećer - 50 g ili 2 supene kašike meda
  • kukuruzni skrob - 30 g (kesica krem vanile)
  • limunov sok - 1/2 kašičice
  • limunova kora - 1 kašičica, izrendana
  • borovnice - 200 g
  • čokoladni sos
  • kakao - 2 supene kašike (40 g)
  • med - 1 supena kašika
  • kokosov maslac - 40 g (ili jedna istopljena čokolada)
* merne jedinice

Način pripreme

Ako postoji ukusna varijanta za korišćenje bezglutenskog brašna, to bi onda bio ukusni brauni. Uživajte u ovoj zdravijoj verziji. Ustaćete od stola sa osmehom na licu i laganim osećajem u svom telu.

Stavite čokoladu u posudu otpornu na toplotu i stavite na šerpu sa blago kipećom vodom, dok se ne istopi. Sklnite sa ringle i ostavite da se malo ohladi.

Rernu ugrejte do 180°C.

Dodajte jaja (mućena 3-4 minute), kokosov šećer, mleko, bezglutensko brašno, samlevene orahe, vanilu i so u čokoladnu smesu i pažljivo mešajte.

Na dno kalupa stavite popuprozračni papir koji ne propušta masnoću i stavite u tepsiju (20/22 cm okrugli kalup za tortu, dubine 4-5 cm) i po njoj rasporedite smesu.

Pecite 15 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi.

Mutite jaja dok ne pobele i udvoje svoj obim.

Pomešajte zajedno sa kvarkom, punomasnim kiselim mlekom, kesicom pudinga od vanile i dodajte dobro umućena jaja ( da udvoje svoj obim i da se zguste).

Dobro promešajte.

Punjenje sipajte na osnovu na koju ste prethodno stavili šaku borovnica.

Rernu ugrejte do 140°C. Pecite čokoladni kolač 40 minuta. Zdrav čizkejk je gotov kada postane zlatkasto braon boje i naduven.

Proveravajte!

U međuvremenu pripremite čokoladni sos. U posudicu sipajte kakao, 1 supenu kašiku meda (ili 2 supene kašike šećera u prahu za one koji preferijaju i kokosovo ulje (suncokretovo ulje), da se dobije tečna gusta smesa, koju ćete naneti na gotov kolač.

Izvadite čokoladni čizkejk iz rerne i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi još 1 sat. Uvijte i stavite u frižider na jednu noć.

Koristite nož kako biste odvojili tortu od ruba kalupa i kako biste izvadili gotov Čizkejk brauni.

Odozgo pospite čokoladnim sosom, svežim borovnicama i drugim voćem po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: