Način pripreme
1. U blenderu se samelje suvi hleb i 100 g sira čedra. Dobro je da se koristi narandžasti koji je zreliji.
2. Preostalih 200 g čedra se narenda.
3. Maslac i maslinovo ulje se zagrevaju na slaboj do umerenoj vatri. U njima se zaprži brašno uz neprestano mešanje.
4. Sipa se melko, nakon toga i voda i ponovo se dobro meša, da ne bude komadića brašna.
5. Sipaju se makarone, so, biner i muskatni oraščić i kuvaju se 8-10 minuta u zavisnosti od vrste i veličine. Treba da ostanu al dente, a sos da se zgusne.
6. Dodaje se narendan čedar i senf i dobro se promeša.
7. Sve se sipa u posudu za pečenje, posipa se obilno mlevenim hlebom sa čedorm i gurne se u zagrejanu rernu na 200 stepeni na još 10 minuta ili dok gotove makarone u rerni ne dobiju zlatastu koricu.
Izuzetno lako i ukusno jelo od makarona sa sirom u rerni na američki način - sa nežnim sosom i sjajnom hrskavom koricom!
Prijatno!