Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u rerni»Makarone sa sirom u rerni na američki način

Makarone sa sirom u rerni na američki način

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Makarone sa sirom u rerni na američki način
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
6
"Ako volite makarone u rerni, zaljubićete se u američke"

Potrebni sastojci

  • čedar - 300 g, sir
  • makarone - 320 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • voda - 600 ml
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • maslac - 1 - 2 kašike
  • senf - 30 g
  • biber - 2 prstohvata
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • brašno - 50 g
  • suvi hleb - 50 g
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

1. U blenderu se samelje suvi hleb i 100 g sira čedra. Dobro je da se koristi narandžasti koji je zreliji.

2. Preostalih 200 g čedra se narenda.

3. Maslac i maslinovo ulje se zagrevaju na slaboj do umerenoj vatri. U njima se zaprži brašno uz neprestano mešanje.

4. Sipa se melko, nakon toga i voda i ponovo se dobro meša, da ne bude komadića brašna.

5. Sipaju se makarone, so, biner i muskatni oraščić i kuvaju se 8-10 minuta u zavisnosti od vrste i veličine. Treba da ostanu al dente, a sos da se zgusne.

6. Dodaje se narendan čedar i senf i dobro se promeša.

7. Sve se sipa u posudu za pečenje, posipa se obilno mlevenim hlebom sa čedorm i gurne se u zagrejanu rernu na 200 stepeni na još 10 minuta ili dok gotove makarone u rerni ne dobiju zlatastu koricu.

Izuzetno lako i ukusno jelo od makarona sa sirom u rerni na američki način - sa nežnim sosom i sjajnom hrskavom koricom!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: