Taljatele kalabreze sa pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
01/03/2020
"Sa porcijom taljatela Kalabreze sa pečurkama se osvajaju srca, da znate "
Priprema12 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno37 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano90
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Usitnite luk šalot i beli luk i zapržite ih u maslinovom ulju, dok ne omekša. Dodajte čeri paradajz i pečurke isečene na polovine ili četvrtine i kuvajte dok se tanka kožica paradajza ne nabora. Tada sipajte paradajz pire (za više sosa za testeninu možete da stavite i veću količinu njega).

Kuvajte dok se sos ne zgusne i začinite ljutom alevom paprikom biberom, solju i bosiljkom.

Smanjite vatru, stavite pekorino u prahu ili fino narendan i ostavit da se lagano krčka dok spremate taljatele.

Skuvajte taljatele u blago posoljenoj vodi do stepena al dente. Možete da uzimate vodicu od kuvanja po malo i da stavljate u sos, da ga razredite, nekon što tečnost ispari to će dati još kremaste strukture zbog skroba koji se nalazi u vodi.

Skuvane taljatele al dente prebacite u sos, ne pokušavajući da ih ocedite i mešajte ili lagano okrećite u tiganju da upiju Kalabreze.

Servirjte tople i posute pekorinom ili parmezanom u velikim ljuspama (najlakše je da je narendano ljuštilicom za povrće).

Ukrasite taljatele Kalabreze sa pečurkema svežim listovima aromatičnog bosiljka i servirajte.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar