Način pripreme
U posudi prosejte brašno. Dodajte mu suvi kvasac, šećer, so i beli luk i promešajte.
Napravite udubljenje i sipajte blago zagrejano sveže mleko i jaje. Promešajte sve kašikom.
Isotpite maslac i dodajte ga u porcijama u testo, mešajući dok se sve ne upije.
Pokrijte posudu krpom i ostavite na toplom 60 minuta da raste dok ne udvostruči obim.
Isecite mocarelu na 8 parčića u posudu. Dodajte bosiljak, origano i malo soli i promešajte, da se začini svuda polepe.
Nabrašnite radnu površinu sa malo brašna i premesite kratko naraslo testo.
Podelite ga na 8 jednakih delova. Svaki raširite rukama u mali krug. U centar stavite po parče mocarele. Skupite krajeve u oformite pogačicu.
Stavite pogačice u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Ostavite ih da ponovo narastu 20 minuta.
Istopite maslac i ohladite ga. Dodajte mu žumance i promešajte. Ako je smesa bude gusta, doajte kašiku svežeg mleka.
Namažite pogačice i pospite ih fino narendanim permezanom.
Pecite punjene pogačice sa belim lukom na 180 stepeni 20 minuta.
Veoma vazdušaste i arometične, probajte, nećete pogrešiti.
Prijatno!