Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Patišpanj rolat sa mlečnim kremom i džemom

Patišpanj rolat sa mlečnim kremom i džemom

Patišpanj rolat sa mlečnim kremom i džemom
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Mekan i veoma ukusan rolat od patišpanja sa džemom i mlečnim kremom - nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • Neophodni sastojci za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • hladna voda - 3 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • so - prstohvat
  • Sastojci za krem
  • jaje - 1 komad
  • brašno - 3 kašike
  • šećer - 3 kašike
  • sveže mleko - 700 ml
  • vanila - 1 komad
  • Još
  • džem od jagoda - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca se umute sa šećerom u vazdušast krem. Belanca sa prstohvatom soli se mute u tvrd sneg.

U smesu od žumanaca se dodaje ulje, voda i meša se, nakon toga se dodaje prethodno prosejano brašno sa praškom za pecivo i meša se blago drvenom varjačom - samo u jednom pravcu.

Na kraju se dodaju belanca i ponovo se promeša lagano. Smesa se sipa u pravouganu posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje, i peče se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Nakon što se izvadi iz rerne okreće se na vlažnu krpu, sklanja se papir, uvija se u rolat i ostavlja se da se ohladi.

Spremanje krema:

Brašno, šećer i jaja se mute u delu mleka. Ostatak se stavlja na ringlu, pre nego što provri uz neprestano mešanje dodaje se smesa od jaja.

Meša se dok se ne zgusne i dok krem ne provir.

Nakon što se kora ohladi odvija se, maže se kremom, ponoo se uvija i ukrašava se mlečnim kremom i džemom. Sladak rolat je gotov.

Patišpanj rolat sa mlečnim kremom i džemom je veoma uspešan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: