Način pripreme
U okrugloj ploči kamembera isecite poklopac ostavljajući oko 1 cm od krajeva.
Stavite punu kašiku borovnica i zatvorite poklopac blagim pritiskanjem.
Uvijte sir u dve kore za pitu i namažite sa malo maslinovog ulja da se slepe.
Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom na umerenoj vatri i namažite preostalim maslinovim uljem.
Zapecite sa svih strana sir, pažljivo okrećući velikom štipaljkom ili špatulom.
Prvo, zapecite sa strane gde se kore spajaju - tako će se dobro slepiti.
Okrećite sir u korama za pitu i izvadite na kratko.
Veoma je važno da je sir sa sobne temperature, jer ako je upravo izvađen iz frižidera, postoji rizik da iznutra ostane hladan.
Servirajte pečeni kamember sa borovnicama u korama za pitu topao i garniran sa još borovnica - svežih ili slatko sa celim voćem.
Prijatno uz ovaj raskošni pečeni sir!