Način pripreme
Zagrejte rernu na 180 stepeni i postavite posudu papirom za pečenje.
Pomešajte zajedno brašno, kakao u prahu, sodu, prašak za pecivo, so i šećer. Umutite meki maslac sa šećerom u gladak krem i dodajte jaje.
Dolijte kafu (može i sveže mleko) i nakon toga dodajte suve sastojke i mešajte, dok se ne homogenizuje. Količina šećera je po vašoj želji - za slađi keks dodajte jednu i po šolju.
Stavite smesu na jedan sat u frižider da se stegne. Nakon toga kidajte male loptice i poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje na odstojanju jednu od druge.
Po želji blago pritisnite dnom čaše, da se oblikuju. Stavite keks da se ispeče 9-11 minuta, a vrata rerne otvorite malo tek pred kraj pečenja. Gotov keks ohladite na rešetki.
Da biste spremili krem za lepljenje keksa umutite dve vrste masnoće sa sobne temperature dok se ne dobije gladak krem. Nakon toga dobro umutite sa šećerom u prahu nekoliko minuta i na kraju dodajte i vanilu.
Preko svakog keksa stavljajte po malo krema i slepite keks dva po dva blagim pritiskanjem.