Način pripreme
Da biste spremili ovaj brzi sladoled biće vam potrebna mašina za mlevenje kao što je nutri blender, multipraktik sa takvom funkcijom ili običan blender, koji je dovoljno jak.
Uvek imam zamrznuto voće u zamrzivaču, koje mi ostaje kao višak pri spremanju kolača. Ako nemate takvo, zamrznite dan ranije u gramažama, naznačenim u receptu, ali možete da promenite proporcije, jer nisu obavezne. Na primer, ako imate više breskvi, smanjite jagode, ili ako ne stavite dinju, zemnite je mangom ili malinama itd.
Za mene ova kombinacija u ovim proporcijama je veličanstvena, ali i sa drugim neće biti loše, naprotiv.
Stavite šećer u uređaj i dodajte parčiće voća. Ako ima krupnijih usitnite ih nožem, lako je, jer zamrznuta voćka nije toliko tvrda.
Ubacite da se samelju na srednoj brzini manje od minut, dodajte kiselo mleko i sameljite na još nekoliko obrtaja kratko, da se sve savršeno pomeša.
Sipajte odmah brz i lagan voćni sladoled u čaše ili posudice i servirajte.
Možete da čuvate voćni sladoled i u zamrzivaču za kasniju upotrebu.
Nek vam je slatko i sveže!