Gaspačo od zelenih špargli

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
04/03/2020
"Neobično ukusan gaspačo od špargle - garantovana baršunasta svežina tokom toplih meseci u godini "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • špargle - 400 g, zelene, očišćene
  • jaja - 4 komada, tvrdo skuvana
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • maslinovo ulje - 150 g
  • voda - 400 ml
  • sirće - 30 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite špargle tako što im odlomite žilave krajeve. Ako su debele, treba da očistite i njihov površinski sloj oštrim nožem, u slučaju da su tanke, nije potrebno da to radite.

2. Odsecite vrhove zelenim šparglama i zapržite ih na umerenoj vatri u 50 ml maslinovog ulja 5 minuta.

3. Izvadite i izdvojte vrhove, a u isto aromatično maslinovo ulje stavite preostali deo povrća, isečen na parčiće. Dodajte i škampe, beli luk - ceo i sve zapržite 5 minuta mešajući.

4. Sipajte vodu i kuvajte 20 minuta, nakon toga sklonite s vatre.

5. Odvojte belanca od žumanaca od 4 kuvana jaja. Žumanca stavite u špargle zajedno sa preostalim maslinovim uljem, solju po ukusu i sirćetom.

6. Prebacite sve u blender i uključite da se samelje na velikoj brzini 1 minuta ili dok se ne dobje savršeno glatka konzistencija. Po želji možete da razredite sa još vode i da dodatno začinite sa još soli i sirćeta.

7. Gotov gaspačo ostavite da se ohladi 30 minuta, nakon toga stavite u frižider na još 1 sat. Gaspačo je ipak hladna letnja supa i treba da je dobro ohlađen pri konzumaciji.

8. Pre serviranja iseckajte na sitno skuvana belanca i njima pospite svaku porciju Gaspača od zelenih špargli zajedno sa izdvojenim vrhovima špargli.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar