Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Taljatele od špargli sa prepeličijim jajima

Taljatele od špargli sa prepeličijim jajima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Taljatele od špargli sa prepeličijim jajima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Recept vau! Izgleda raskošno i drugačije, a ukus je savršen - i sve sa samo nekoliko narendanih špargli"

Potrebni sastojci

  • špargla - 1 vezica, 500 g, zelena
  • parmezan - 50 g, narendan
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 5 kašike, sa tartufima, ekstra devičansko
  • so - 2 prstohvata
  • prepeličija jaja - 10 komada, skuvana
* merne jedinice

Način pripreme

Operite zelene špargle pod tekućom vodom i dobro ih osušite kuhinjskim ubrusom.

Odlomite tvrd i žilav deo u osnovi i isecite na fine lente po celoj dužini stabla.

To se radi najjednostavnije i najbrže pomoću ljuštilice za povrće.

Preporučljivo je da špargle budu deblje.

Nakon što su taljatele gotove, zagrejte maslinovo ulje sa tartufama na jakoj vatri i stavite lente od špargli.

Dodajte dva prstohvata soli i fino narendane čenove belog luka.

Kuvajte oko 5 minuta, ne više - špargle treba da ostanu blago hrskave.

Prebacite u tanjire, stavite prepeličija jaja odozgo i pospite obilno parmezanom.

Servirajte taljatele od špargli sa prepeličijim jajima tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: