Mocarela sa povrćem (pisto)

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
127
730
07/03/2020
"Sjajna ideja za prefinjeno, ali i lako za spremanje predjelo - mocarela sa povrćem "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano478
  • Pregledi tokom meseca84
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mocarela - 2 - 3 bombice, sveža, bivolja (250 g)
  • origano - 2 prstohvata
  • Pisto
  • paradajz - 1 komad
  • paprika - 1 komad, zelena ili crvena
  • luk - 1 glavica, srednja
  • tikvica - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • maslinovo ulje - oko 40 ml
  • so - po ukusu
  • origano - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i beli luk i izdinstajte ih u maslinovom ulju dok ne omekšaju. Dodajte isečenu papriku, a nakon što i ona promeni svoju boju i omekša stavite paradajz na kocke. Posolite i začinite solju, biberom i origanom i kuvajte 20 minuta na slaboj vatri, a na kraju pojačajte da ispari tečnost koja se odvojila od povrća-

2. Rasporedite pisto u individualne vatrostalne posuda (2-3 komada u zavisnosti od željene količine).

Odozgo poređajte krugove sveže bivolje mocarele, preklapajući ih.

3. Pospite svaku porciju sa još origana i gurnite u zagrejanu rernu na 200 stepeni na kratko - oko 10 minuta, ili dok se mocarela ne razlije.

Nije potrebno da čekate da uhvati zlatastu koricu, jer bi se savila previše i ne bi bila sočna.

4. Servirajte ukusno predjelo toplo i garnirajte pečeni sir sa prepečenim kriškama.

Prijatno uz ovu mocarelu sa povrćem (pisto)!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar